torsdag den 24. juni 2010

Glædelig Jul...

Da det blev kendt i ugens løb, at det første julekatalog var på gaden (Imerco), var jeg chokeret og samtidig opgivende. Det katalog var vel lige på grænsen mellem at være forsinket og for tidligt. Men lige nu og her må jeg erkende, at det virker knap så vanvittigt.

Vi var i Irma og handle i går, og de holdt "Jul i Juni" med tilbud på flæskesteg. Der røg en ned i vognen, og vi blev enige om, at vi lige så godt kunne overgive os til den utæmmelige kraft, julen er. Så netop i dette øjeblik sidder jeg og slår mave efter en pragtfuld halvvejs middag bestående af flæskesteg med brunede kartofler, rødkål og sovs, efterfulgt af ris a la mande med kirsebærsauce.

Nu skal jeg ud og lave kaffe - er der nogen der har en klejne i overskud fra sidste år?
.
GLÆDELIG HALV-JUL til jer alle!

tirsdag den 1. juni 2010

Det sku’ være så godt, men …..

.
.
Man kan ikke undgå at være en anelse imponeret over, hvordan Socialdemokraterne inde på Københavns Rådhus arbejder. Deres skjulte dagsordener og måden, hvormed de lusker deres ting igennem under dække af noget andet. Det der er mest utroligt er, at der ikke er flere, der gennemskuer det.

Tag nu f.eks. deres seneste projekt her på Østerbro - bredere cykelstier på Østerbrogade. Det er fremlagt som en forbedring af cyklisternes forhold, men hvad er det egentligt, der er sket? Vel, cyklisterne har da fået meget mere plads med den ekstra halve meter cykelstien har fået i bredden, men … det har ikke ændret på, at de stadig mener at fortovet er deres domæne, og den ekstra bredde har gjort, at der nu er plads til at køre imod kørselsretningen ude på cykelstien. Og man kan ikke tilføre en halv meter, uden at tage den et andet sted fra, og da vores fortove i forvejen er meget smalle, er den logisk nok taget fra vejbanens bredde. Dette medfører, at dele af Østerbrogade, der før havde 2 vejbaner, nu kun har 1, og ventresvingsbaner er forsvundet. Der skal ikke megen logisk tænkning til for at se, at dette medfører endnu mere trafikprop på en i forvejen temmelig belastet strækning. Og her kommer så pointen:

Denne udvidelse af cykelstien var egentlig ikke som udgangspunkt for at forbedre noget for cyklister (eller fodgængere) - det var ene og alene endnu et tiltag, der skal gøre livet mere besværligt for bilisterne, så der var chance for, at de holdt sig væk fra byen.

Det viser bare, at selv den mest afskyelige gave kan blive vel modtaget, hvis den pakkes rigtig fint ind (…og modtageren er naiv nok!).