søndag den 5. april 2009

Solskin over Danmark


Lørdag var en mærkelig dag. I det, de ”Breaking News”-hungrende journalister kaldte en sand gyser, skiftede vores statsminister for- og mellemnavn – og tonnage. Men på nær nogle få undtagelser, var danskerne lidt ligeglade. Det var nemlig blevet RIGTIG forår. Både fredag og lørdag bød på temperaturer omkring 20 grader, vinden lagde sig, og solen skinnede fra en skyfri himmel. Og så kan vi altså ikke koncentrere og om ret meget andet, end at komme UD!

Pigerne smed strømperne og drengene rev taget af bilen, og så drog vi ud i det herlige vejr. Køen til iskiosken mindede om russiske tilstande, og det var umuligt at få et bord sammen med sin kølige fadøl i Nyhavn. Vi sugede D-vitaminer til os og var ligeglade med, at jorden stadig var kølig nok til at give os en let forårsforkølelse. Vi glemte alt om det store lørdagsindkøb – forretningerne holder åbent i morgen, og i aften snupper vi bare en pizza. Intet skulle forstyrre vores første varme dag. Ikke engang en Nato-udnævnelse og en deraf følgende statsministerrokade.

Men så blev det søndag. De herrer Rasmussen besøgte Dronningen og fik formaliteterne i orden. Temperaturen faldt til de vanlige 10 grader og vinden tog til. Det politiske billede i Danmark er det samme, som under den forrige statsminister, og der er som altid fodbold i TV. Men fortvivl ikke… Solen skinner stadig, og til forskel fra sidste søndag, kan du nyde dagen i dag med din ny-solbrændte næse og vide, at der kommer mange flere af den slags lørdage i løbet af de næste måneder (dog uden nye statsministre, forhåbentlig).